Radič Vitlof

Hiter pregled

To sorto radiča že več kot 100 let pridobivajo na prav nenavaden način. Liste odrežejo od korena, ki ga nato vzgajajo v prostoru brez svetlobe. V temi poženejo v zimskih mesecih veliki, mesnati poganjki. Ker niso izpostavljene svetlobi, v rastlinah ne nastaja klorofil, torej ne postanejo zelene. Poganki ostanejo beli in krhki, njihov okus je nežen in nekoliko grenak.

Zaloga: Na zalogi

3,36€

Opis izdelka

OPIS:
To sorto radiča že več kot 100 let pridobivajo na prav nenavaden način. Liste odrežejo od korena, ki ga nato vzgajajo v prostoru brez svetlobe. V temi poženejo v zimskih mesecih veliki, mesnati poganjki. Ker niso izpostavljene svetlobi, v rastlinah ne nastaja klorofil, torej ne postanejo zelene. Poganki ostanejo beli in krhki, njihov okus je nežen in nekoliko grenak.

SESTAVINE:
Beli poganjki belgijskega radiča so izjemo bogati z vlakninami. Hrustljavost je posledica pokanja trdnih a obenem nežnih celičnih sten.

NASVETI ZA ZDRAVJE:
Te bele glavice so najboljša zdravilna zelenjava za nekatere težave in bolezni. Mednje sodijo v prvi vrsti prebavne težave in črevesne bolezni, pa tudi povečana količina holesterola in maščob v krvi, kar vodi k visokem krvnem tlaku, srčnemu infarktu in srčni kapi.