Ohrovt Brstični 350g

Hiter pregled

Po obliki je brstični ohrovt podoben zelju, vendar manjši. Majhni nežni brstiči te sorte ohrovta so pravo nasprotje pogosto zelo velikim in grobim listom drugih kapusnic. Prav preprosto ga je razdeliti na krožnike in ga uporabiti kot prilogo najrazličnejšimi jedem. Pa vendarle privlačnost ni edina odlika tega mini zelja. Brstični ohrovt je izvrsten vir hranilnih snovi in je poleg vsega še izjemno okusen.

Zaloga: Na zalogi

2,65€

Opis izdelka

OPIS:
Po obliki je brstični ohrovt podoben zelju, vendar manjši. Majhni nežni brstiči te sorte ohrovta so pravo nasprotje pogosto zelo velikim in grobim listom drugih kapusnic. Prav preprosto ga je razdeliti na krožnike in ga uporabiti kot prilogo najrazličnejšimi jedem.  Pa vendarle  privlačnost ni edina odlika tega mini zelja. Brstični ohrovt je izvrsten  vir hranilnih snovi in je poleg vsega še izjemno okusen.

SESTAVINE:
Brstični ohrovt vsebuje dušikove spojine, ki zmanjšujejo nevarnost za nastanek nekaterih vrst raka. Brstični ohrovt je tudi bogat z vitaminom C in betakarotenom, ki ga telo spremeni v vitamin A.

NASVETI ZA ZDRAVJE:
Brstični ohrovt je idealna zelenjava za ljudi, ki trpijo za kronično slabimi živci, preutrujenostjo in pomakanjem koncentracije ter jim manjka življenjske energije in vitalnosti. Brstični ohrovt  odstranjuje kisline in deluje čistilno. Njegovo bogastvo balastnih snovi  uravnava delovanje črevesja in odpravlja zaprtost. Velika količina vitamina C krepi imunski sistem.