Granatno jabolko

Hiter pregled

Granatno jabolko je bilo že za mnoga starodavna ljudstva sveti sadež. Je drevo, ki ne preseže višine petih metrov. Cvetovi so običajno rdeči, veje pa imajo včasih trne. Granatovec ima rad vroča poletja, pozimi pa prenese tudi temperature do –10 st. C. Granatna jabolka jemo sveža - sadež prerežemo in pojemo rdeča zrna. Z zrni lahko popestrimo tudi številne jedi, od solat, sadnih solat do ribjih in mesnih jedi.

Zaloga: Na zalogi

7,19€

Opis izdelka

OPIS:
Granatno jabolko je bilo že za mnoga starodavna ljudstva sveti sadež. Je drevo, ki ne preseže višine petih metrov. Cvetovi so običajno rdeči, veje pa imajo včasih trne. Granatovec ima rad vroča poletja, pozimi pa prenese tudi temperature do –10 st. C. Granatna jabolka jemo sveža - sadež prerežemo in pojemo rdeča zrna. Z zrni lahko popestrimo tudi številne jedi, od solat, sadnih solat do ribjih in mesnih jedi.

SESTAVINE:
Zrna vsebujejo veliko vitamina C, vitamina B2, kalija, fosforja in niacina, kiselkast okus pa mu da velik delež taninskih kislin. Sadeži so po velikosti podobni grenivkam, lupina ni užitna, notranjost pa na šest delov deli bela, usnjata kožica. Ti vsebujejo veliko plodov v obliki majhnih, rdečih zrn. Zunanji del teh zrn je rdeč in užiten.

NASVETI ZA ZDRAVJE:

Granatnemu jabolku pripisujejo tudi mnoge zdravilne učinke. Med drugim naj bi pomagalo preprečevati krvavenje iz nosu.